X

5 voordelen die je dagelijks ervaart met een telefoonservice

  • 4 minuten
  • Amber Prinsen

De telefoon is nog steeds een van de meest gebruikte voorkeurskanalen voor interactie met een organisatie, blijkt uit onderzoek van Marketresponse. Belangrijk dus dat er altijd iemand opneemt  om klanten – met aandacht! – te woord te staan. In de praktijk valt het voor veel bedrijven echter niet mee om een goede telefoonbezetting op elk moment te organiseren. Telefoonservice uitbesteden is dan een goede optie. Zo’n service heeft een aantal belangrijke voordelen, die je dagelijks ervaart zodra je deze hebt afgesloten.

Voordeel 1: altijd bereikbaar

Je klanten verwachten dat je altijd bereikbaar bent. Krijgen ze geen antwoord, dan gaan ze naar de concurrent. Daardoor loop je omzet mis. Elk telefoontje kan immers een nieuwe klant zijn. 

Voordeel 2: professionele klantenservice

Als je je telefoonservice uitbesteedt, dan weet je dat je klanten te woord worden gestaan door professionele telefonistes die daarvoor zijn opgeleid. Want zeg nou zelf: is iedereen bij jullie op kantoor geschikt om de telefoon op te nemen? En ben je zelf op elk moment even klantvriendelijk?

Voordeel 3: concentratie en rust voor jezelf en medewerkers

De telefoon is noodzakelijk voor je bedrijf, maar het leidt ook erg af. Dat veroorzaakt onrust omdat je meerdere dingen tegelijk doet. Het gaat ten koste van de kwaliteit als je een plan of offerte wilt uitwerken. 

Daarnaast kost het veel tijd. En dat is niet alleen de duur van het telefoontje zelf. Ben je eenmaal uit je concentratie, dan kost het ruim 20 minuten om weer terug in je flow te komen. Zo gaat er alles bij elkaar een hoop tijd verloren op een dag!

Voordeel 4: goed voor je imago

Als klanten je regelmatig niet kunnen bereiken, dan straalt dat negatief af op je imago. Met een beetje pech delen ze die ervaring met vrienden of via een review. Dan wordt de impact van één onbeantwoord telefoontje nog groter. Dan maak je met een professionele telefoniste een betere indruk. 

Voordeel 5: geen personeelsverantwoordelijkheid

Natuurlijk kun je ook een telefoniste in vaste dienst nemen, maar daarmee heb je ook de verantwoordelijkheid voor het afdragen van alle sociale lasten en pensioen. En tijdens ziekte, vakantie of zwangerschap, moet je nog steeds voor vervanging zorgen. Weegt dit allemaal op tegen het aantal telefoontjes dat jullie ontvangen op een dag?

Wat een telefoonservice voor je doet

Een telefoonservice neemt het telefoonverkeer van je over wanneer jij dat wilt. Je kunt zelf kiezen wanneer. Altijd of op een moment dat je niet gestoord wilt worden, bijvoorbeeld wanneer je in vergadering bent, onderweg of als je je wilt concentreren. 

Daarnaast biedt BizziPhone een unieke optie, namelijk automatisch doorschakelen als er na drie keer overgaan nog niet is opgenomen. Als je vergeten bent door te schakelen of als je net te laat bent, dan komt je klant dankzij deze instelling nog steeds goed terecht. 

Van alle inkomende gesprekken, krijg je direct bericht via SMS, e-mail of WhatsApp. Net wat jouw voorkeur heeft. De verslagen vind je ook in je persoonlijke dashboard. Werken jullie met een eigen ERP-, CRM- of agendasoftware? Dan zetten we het daarin. Zo heb je een overzicht van alle inkomende klantcontacten.

Je eigen vaste telefoniste op afstand

BizziPhone werkt met vaste telefonistes. Als je je telefoonservice uitbesteedt aan ons, dan heb je je eigen telefoniste. Haar geef je uitleg over je bedrijf, zodat ze weet waar het over gaat en hoe jullie met je klanten omgaan, formeel of juist wat losser. 

Is onze telefoniste een keer niet beschikbaar, dan heeft zij binnen haar team een vast back-up die het moeiteloos overneemt. Vaak hebben klanten niet eens in de gaten dat degene die opneemt niet bij jullie in vaste dienst is, omdat zij altijd dezelfde telefoniste(s) aan de lijn krijgen.

Pas onze diensten aan naar eigen behoefte

Het gemak van onze telefoonservice kun je uitbreiden naar eigen behoefte. Wil je ’s avonds en in het weekend ook bereikbaar zijn? Kies dan voor onze avond- en weekendservice. Daarmee ben je doordeweeks van 8.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds bereikbaar en in het weekend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Vind je het makkelijk als onze telefoniste direct terugbelt als een klant een afspraak wil inplannen of wil je een e-mailadres opvragen om meer informatie toe te sturen? Klik dan in het telefoonverslag in je dashboard op ‘Terugbelverzoek’. Onze telefoniste belt de klant dan terug met jouw instructies. Dat scheelt jou weer tijd.

Bij BizziPhone kies je het abonnement dat past bij jouw bedrijf en het aantal te verwachten telefoontjes. Dat abonnement kun je naar wens uitbreiden met aanvullende diensten waarmee je je klantenservice verder verbetert, zoals agendabeheer of persoonlijk opnemen met de naam van de klant. Onze abonnementen zijn flexibel en elke maand opzegbaar.

Ervaar zelf de voordelen met een gratis proefperiode van 30 dagen

Wil je het gemak en de rust ervaren van een telefoonservice? Wij bieden je een gratis proefperiode van 30 dagen. Je zit nergens aan vast, maar wedden dat je er blij van wordt?

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top