X

Bereikbaar tijdens de vakantie

  • 2 minuten
  • Jeroen Lambooij

De zomer is weer officieel begonnen en dat betekend dat veel mensen in de aankomende tijd gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor een ondernemer, en zeker voor zzp’ers, is dat niet altijd eenvoudig. Ook tijdens de vakantieperiode wordt het normaal geacht dat u te allen tijde bereikbaar bent. Hoe kunt u er voor zorgen dat u van uw vakantie kunt genieten én uw klanten tevreden blijven? U leest het in deze blog.

Onbereikbaar tijdens de vakantie

In een eerder blog bespraken we al dat de verwachting van (potentiële) klanten, met betrekking tot bereikbaarheid, vaak niet gelijk staat aan de uitvoering van bedrijven. Dat wil zeggen: bedrijven zijn minder goed bereikbaar dan de (potentiële) klant wenst. Tijdens de vakantieperiode doet dit probleem zich alleen nog maar meer voor. Een goede voorbereiding kan dit voorkomen:

Plan vooruit

Vrijwel iedereen wilt tijdens de zonnige periode op vakantie. Zorg dat u de vakanties van u en uw medewerkers goed op elkaar afstemt om te voorkomen dat iedereen tegelijkertijd afwezig is.

Plan ook vooruit met uw klanten zodat een project niet abrupt wordt afgekapt of vertraging oploopt

 

Wees open naar uw klanten

Zorg ervoor dat zowel uw klanten als uw personeel op de hoogte zijn van de vakantieplanning. Zo weet men wat te verwachten en kan men zich hier op voorbereiden.

Zorg er bovendien, met behulp van een out-of-office, voor dat men weet wanneer de desbetreffende persoon terug is zodat men niet vaker tevergeefs contact probeert op te nemen.

Zorg voor een fijne zomer

Op kantoor zitten terwijl buiten de zon schijnt is al zwaar genoeg. Zorg er daarom voor dat uw personeel nog steeds met plezier naar het werk gaat door middel van leuke extraatjes. Zo blijft de motivatie hoog. Gemotiveerde medewerkers staan uw klanten immers beter te woord en zullen meer hun best doen.

 

Regel alles op tijd

Zorg er op tijd voor dat uw bedrijf niet onder bezet is tijdens de vakantieperiode. Is dit wel het geval schakel dan telefoonservice of antwoordservice in. Dit neemt de druk weg van de collega’s die wel aanwezig zijn en alles moeten opvangen. Bovendien bent u er van gegarandeerd dat al uw (poteniele) klanten te woord worden gestaan.

 

Genieten van vakantie en tegelijkertijd bereikbaar met BizziPhone!

Onbereikbaarheid kan er voor zorgen dat uw klanten overstappen naar de concurrent. Voorkom dit door gebruik te maken van de telefoonservice of antwoordservice van BizziPhone. De professionele telefonistes van BizziPhone staan tijdens de gewenste periode klaar om uw klanten te woord te staan. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw vakantie!

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top