X

Telefonische acquisitie: hoe ga je ermee om?

  • 3 minuten
  • Amber Prinsen

De telefoon gaat… een onbekend nummer. Het kan een nieuwe klant zijn dus toch maar opnemen. Oh nee, of je wilt overstappen van energiemaatschappij.

Krijg je vaak van dit soort telefoontjes? Net als je druk bezig bent met iets anders? Eigenlijk komt het nooit goed uit die telefonische acquisitie. Toch zou er weleens iets interessants tussen kunnen zitten. Hoe dan ook, wil je dit soort telefoontjes altijd netjes afhandelen. Dat is belangrijk voor je imago. Hoe ga je correct om met telefonische acquisitie?

Wat zijn de regels van telefonische acquisitie?
Laten we eerst eens kijken naar de regels. Als eenmanszaak, vof of maatschap kun je je telefoonnummer laten blokkeren in het Bel-me-niet register. Dat geldt voor de gegevens van je inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Als bv, nv of ander rechtspersoon kan dat helaas niet.

Inschrijving in het Bel-me-niet register beperkt de mogelijkheden voor bedrijven voor telefonische acquisitie aanzienlijk. Ze mogen je dan niet zomaar bellen. Alleen in de volgende gevallen mag het bedrijf je bellen, wanneer:

  • je eerder klant bent geweest;
  • je expliciet toestemming hebt gegeven; of  
  • het bedrijf een andere wettelijke grondslag heeft.  

Evengoed zijn er nog steeds commerciële aanbieders die buiten deze regels om op andere manieren je telefoonnummer vinden en je toch bellen. Bijvoorbeeld via je website, socialmediapagina’s of platforms waarop je bent ingeschreven. Daarop staat vaak je telefoonnummer vermeld. Je wilt immers dat potentiële klanten je direct kunnen bellen.

Sommige ondernemers willen wel bereikbaar zijn voor telefonische acquisitie omdat er interessante aanbiedingen tussen kunnen zitten. Hoe dan ook, word je als ondernemer toch regelmatig gebeld door commerciële aanbieders.

Even niet storen a.u.b.

Als je aan het werk bent, dan wil je liever niet gestoord worden. Wanneer je geconcentreerd aan iets kunt werken, dan is het vaak beter van kwaliteit. Sowieso is het sneller klaar. Je verliest namelijk niet alleen de tijd die je bezig bent met het telefoontje, maar je bent ook zo’n 20 minuten bezig om weer terug in je flow te komen. Voor de kwaliteit van je werk (en je eigen rust) is het daarom beter om de telefoon af en toe te laten gaan.

Maar je wilt niet dat klanten je niet kunnen bereiken. Dan is een telefoon antwoorddienst een  uitkomst. Je schakelt de telefoon door als je in gesprek bent of geconcentreerd iets wilt uitwerken. Je klanten worden netjes te woord gestaan en jij kunt terugbellen op de momenten dat je er weer je volle aandacht bij hebt.

Vriendelijk en efficiënt afhandelen van telefonische acquisitie

Dat geldt voor telefoontjes van klanten, maar ook van commerciële aanbieders. Als je je telefoon doorschakelt naar BizziPhone kun je van tevoren afspreken met je eigen vaste telefoniste hoe je wilt dat zij telefonische acquisitie afhandelt. Je hebt verschillende opties:

  • In je eigen dashboard staan alle inkomende telefoontjes vermeld. Daar kun je alle details lezen en beslissen of je het bedrijf wilt terugbellen.
  • Je vraagt je telefoniste of ze direct doorverbindt. Dat kan voor alle acquisitie of voor bepaalde aanbiedingen.
  • Je geeft instructies dat (bepaalde) bedrijven je per e-mail mogen benaderen. Je telefoniste geeft een e-mailadres door aan de commerciële aanbieder.

Zo verlies jij geen tijd aan telefoontjes die niet interessant zijn, maar heb je wel steeds overzicht van alles wat er binnenkomt.

Onze telefonistes hebben ervaring met het correct en efficiënt afhandelen van telefonische acquisitie. Dat is belangrijk want als bedrijf wil je toch vriendelijk overkomen. Dat straalt immers af op je imago.

Doen waar je goed in bent

Het voordeel van het uitbesteden van je telefoon, is dat jij je kunt focussen op dat waar je mee bezig wilt zijn, terwijl je weet dat je klanten worden opgevangen door professionele telefonistes. Voor hen staat de deur naar je bedrijf altijd open. Ook ’s avonds en in het weekend. Onze telefonistes zijn er doordeweeks van 8.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur.

Ondertussen verlies jij geen tijd aan aanbiedingen die niet interessant zijn. Als je je tijd echt efficiënt wilt besteden, kun je onze telefonistes ook terugbelverzoeken doen. Bijvoorbeeld om afspraken in te plannen of te verzetten of een boodschap door te geven aan een klant.

Doorschakelen naar een telefoondienst is goedkoper dan het in dienst nemen van een vaste telefoniste. Bovendien betaal je alleen voor de telefoontjes die je doorschakelt. Ben je weer beschikbaar? Dan neem je gewoon weer zelf de telefoon op. Onze contracten zijn dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens lang aan vast.

Nieuwsgierig naar onze diensten? Kijk dan op onze website naar de verschillende pakketten die we aanbieden. De eerste 30 dagen mag je onze diensten gratis en vrijblijvend uitproberen, dus wat heb je te verliezen?

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top