X

Hoe live chat op je website je meer conversie en leads oplevert

 • 4 minuten
 • Amber Prinsen

Live chat op je website is een onmisbaar onderdeel van je klantenservice. De consument is inmiddels gewend dat het beantwoorden van zijn vragen direct gebeurt. Live chat is daarbij veruit favoriet, omdat het direct beschikbaar is daar waar de klant het nodig heeft, op het moment dat hij het nodig heeft. 

Uit onderzoek blijkt dan ook dat maar liefst 92% van de consumenten tevreden is over live chat. Hiervoor zijn meerdere redenen. In deze blog vertellen we waarom klanten blij zijn als je live chat aanbiedt en hoe het jou meer conversie en leads oplevert.

1. Klantervaring: snel en persoonlijk

Live chat combineert het beste van technologie met een human touch. Klanten krijgen snel antwoord, maar wel op een menselijke manier. De live agent begrijpt wat ze zeggen, ook als ze per ongeluk iets verkeerd typen. Bovendien voelt een agent beter aan dan een robot wat de klant nodig heeft en kan daar direct op inspelen, in tegenstelling tot e-mail, wat vaak te traag werkt. Deze snelle en behulpzame klantenservice draagt bij aan een positieve klantervaring. 

2. Consumenten beslissen sneller dankzij live chat

Als een consument twijfelt of vragen heeft over een product of dienst, kan een live chat direct antwoord geven. Hierdoor gaat het beslissingsproces sneller. Krijgt je potentiële klant op jouw website goede en vriendelijke hulp, dan zal hij/zij er eerder voor kiezen om bij jou te kopen, dan op een website waar hij geen hulp krijgt.

3. Gunstige kosten-baten

Het toevoegen van een live chat aan je website is relatief goedkoop. Een live agent kan met meerdere bezoekers chatten, terwijl je aan de telefoon maar één klant tegelijk te woord kan staan. Als je dan meerekent dat de kans drie keer groter is dat een consument iets koopt, als hij live chat gebruikt, dan is een kostenbatenanalyse snel gemaakt. 

4. Meer tevreden klanten, hogere klantentrouw

In een onderzoek van eDigitalResearch gaf 73% van de klanten die iets kochten en live chat gebruikten tijdens het koopproces aan dat ze tevreden waren en dat ze de website weer zouden bezoeken. Ze vonden het vooral nuttig dat de live agents hen assisteerden bij de aankoop. 

Zelfs als een klant niet direct tot aankoop overgaat, weet hij dat hij vragen kan stellen en goed zal worden geholpen. Dat leidt tot terugkerende klanten. 

5. Groeiend aantal live chats

Het aantal live chats steeg de afgelopen jaren behoorlijk. Elk bedrijf dat zichzelf – en zijn klanten – serieus neemt, heeft een chatfunctie op zijn website. Heb je dat niet, dan heeft dat niet alleen impact op je imago (dat je dus niet meedenkt met de klant en aan hem tegemoetkomt op het moment dat hij vragen heeft), maar ook op je inkomsten. Uit onderzoek van Forrester blijkt dat 53% van de consumenten een online aankoop zeer waarschijnlijk afbreekt als zij niet snel antwoorden op hun vragen vinden.

Naast conversie, meer leads

Dat een live chat je meer conversie oplevert, is duidelijk. Het levert je daarnaast ook meer en kwalitatief betere leads op. De bezoeker is op je website omdat hij interesse heeft in je product of dienst. Live chat is dan dé manier om een twijfelende prospect om te buigen naar een kwalitatieve lead. De marketeers van BizziPhone kunnen je helpen met het schrijven van activerende scripts om het contact met hen aan te gaan. Zij weten wat het juiste moment is om bezoekers proactief te benaderen. Dit is vaak het moment waar bezoekers zonder live chat zouden afhaken.

Waardevolle informatie over je klanten (en wat hen bezighoudt)

Live chat levert je ook nuttige informatie op die je kunt inzetten om je producten, diensten en je website en marketing nog beter op je (potentiële) klanten af te stemmen. Het vertelt je wat je klanten bezighoudt en waar ze naar zoeken. Deze informatie is nog realistischer dan uit een marktonderzoek, omdat het echt uit de praktijk komt. 

Professioneel chatbeheer

Zie je wel de voordelen van een live chat op je website maar heb je de capaciteit daarvoor niet in huis? Dan kun je overwegen om het chatbeheer uit te besteden. BizziPhone biedt chat support services afgestemd op jullie behoeften.

Wat je van ons mag verwachten:

 • Binnen 15 seconden reactie op elk bericht. 
 • Wij zorgen voor de opzet van scripts en het beantwoorden van alle inkomende berichten.
 • E-mailbericht met chatverslag na elke chat.
 • Chatverslag in jouw CRM, ERP of agendasoftware (op aanvraag).
 • Kennis van jullie diensten en producten:
  wij verdiepen ons in jullie organisatie en beantwoorden vragen met behulp van FAQ’s waarin je zelf de meest gestelde vragen en de antwoorden kunt toevoegen.
 • Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 17:00 uur. Daarbuiten worden chats omgezet naar een e-mailformulier. Je klant krijgt dus altijd antwoord.
 • Pakket afgestemd op jullie behoeften.
 • Flexibel wisselen van pakket en maandelijks opzegbaar, geen contract.
 • Eenvoudige installatie op je website.
 • 30 dagen gratis uitproberen

Probeer het nu 30 dagen gratis

Wil je ervaren wat live chat je bedrijf oplevert? Probeer onze dienst dan nu gratis 30 dagen uit. 

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top