X
Jeroen Lambooij

Slechte telefonische bereikbaarheid kost bedrijven jaarlijks honderdduizenden euro’s

8 juni 2015

Wanneer een klant de moeite neemt om een bedrijf te bellen met een vraag of opmerking verwacht hij op zijn minst dat iemand hem te woord staat. Anno 2015 is het dan ook niet meer geoorloofd dat klanten niet verder dan de voicemail komen of zelfs geen gehoor krijgen. Sterker nog, het bedrijfsleven loopt jaarlijks per onderneming, honderdduizenden (!) euro’s mis als gevolg van slechte telefonische bereikbaarheid. Hoe kan dit en wat kunt u er tegen doen? Wij leggen het u uit.

Gevolgen slechte telefonische bereikbaarheid bedrijvenTelefonische bereikbaarheid onderzoeken

Op basis van ruim 380 telefonische bereikbaarheidsonderzoeken in 2014 stelt Quality Support vast dat bedrijven jaarlijks honderdduizenden euro’s omzet mis lopen als gevolg van slechte telefonische bereikbaarheid.

De ca. 200.000 metingen zijn teruggerekend naar 1.000 telefonische klantcontacten, vergelijkbaar met een middelgroot bedrijf. 170 van deze 1.000 gesprekken worden misgelopen, minstens 34 gesprekken zouden interessant zijn geweest. Deze 34 gesprekken zouden gemiddeld moeten leiden tot 7 opdrachten. Door het mislopen van deze 7 opdrachten loopt een bedrijf ongeveer € 17.500 mis. Dit brengt ons op een totaal van € 840.000 omzetverlies per jaar!

Geschrokken? BizziPhone kan helpen

€ 840.000 omzet verlies lijkt dat relatief gemakkelijk voorkomen kan worden. Zorg ervoor dat uw bedrijf altijd bereikbaar is en dat uw klanten professioneel te woord worden gestaan met de telefoonservice van BizziPhone.

Bekijk onze mogelijkheden
Vragen over dit artikel?
Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Mark Lambooij van BizziPhone. Hij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Download onze telefoonservice informatiegids en lees alles over hoe wij jouw bereikbaarheid kunnen verbeteren.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top