X

Telefoondienst voor fysiotherapiepraktijken

  • 3 minuten
  • Amber Prinsen

Als fysiotherapeut ben je de meeste tijd patiënten aan het behandelen. Dat wil je ongestoord doen. Tijdens de behandeling kun je dus eigenlijk geen telefoontjes opnemen. Toch moet je ook denken aan je andere patiënten. Als zij geen afspraak kunnen inplannen, dan blijft je tafel leeg. Daarom is een telefoondienst speciaal voor fysiotherapie een uitkomst! Jouw planning blijft vol, terwijl je iedere klant de volle aandacht kunt geven. Hoe een telefoondienst werkt, leggen we je hier uit.

Alle aandacht voor je klant

Als fysiotherapeut is het jouw missie om iedereen pijnvrij te laten bewegen. Elke klant heeft behoefte aan een andere behandeling en daar heb jij je aandacht bij nodig. Of je bezig bent met massage of vibratietherapie, je hebt geen handen vrij om de telefoon op te nemen. Je moet er ook niet aan denken dat de telefoon gaat als je bezig bent met dry needling. Daar kun jij van schrikken, maar de patiënt ook. Rust in de behandelkamer is een vereiste om je werk goed te doen.

Tegelijk wil je dat klanten makkelijk een afspraak kunnen plannen. Ook nieuwe klanten zijn altijd welkom. Als jij de telefoon niet opneemt, dan gaan ze naar de volgende fysiotherapeut. Of als je later terugbelt dan zijn zij in gesprek of niet beschikbaar. Dat kost een hoop tijd dat heen- en weergebel.

Als je doorschakelt naar een antwoordservice dan weet je dat elke klant goed wordt opgevangen door een professionele telefoniste. Wat je mag verwachten, is het volgende..

Voordelen telefoondienst fysiotherapie

Het klinkt misschien spannend om je klanten in de handen van een extern bedrijf te leggen, maar dat valt mee als je meer weet over onze werkwijze:

Eigen vaste telefoniste
Voor we met elkaar gaan werken, kun je je vaste telefoniste bij BizziPhone vertellen hoe je bedrijf in elkaar zit en hoe je wilt dat je klanten te woord worden gestaan. Omdat zij volledig op de hoogte is, zal het voor je klanten lijken alsof ze gewoon bij jou in dienst is.

Overzicht van alle gesprekken in je dashboard
Na elk telefoontje stuurt de telefoniste je een bericht per sms of e-mail. Je kunt dan beoordelen of het dringend is. Ook zet ze alle inkomende gesprekken in het dashboard. Zo mis je nooit meer een gesprek.

Werk je met een eigen CRM, ERP of agendasoftware? Dan kunnen we de berichten ook daarin plaatsen.

Direct inplannen
Omdat we veel fysiotherapeuten als klant hebben, weten onze telefonistes wat belangrijk is. Is een pijnklacht acuut en moet er direct een afspraak worden ingepland? Of is het chronisch en zijn er meerdere opvolgende afspraken nodig? Dit kun je aan onze telefonistes overlaten. Als je ons toegang geeft tot jouw agenda, dan plannen zij direct de afspraken in.

Terugbellen
Je kunt je telefoniste ook vragen om klanten terug te bellen. Het inplannen of verschuiven van afspraken kost vaak een hoop tijd. Dat kun je mooi uitbesteden. Dan heb jij weer ruimte voor extra klanten.

Uitgebreide openingstijden
Wij zijn op doordeweekse dagen bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur. In het weekend van 9.00 tot 17.00 uur. Je klanten kunnen je dus ook ’s avonds en in het weekend bereiken.

Maandelijks opzegbaar
Je contract is maandelijks opzegbaar. Daarin zijn we heel flexibel! Je zit dus nergens lang aan vast.

Goedkoper dan een vaste telefoniste
Voor een fysiotherapeut is het vaak niet te betalen om zelf een telefoniste in dienst te nemen. Bovendien ben je dan verantwoordelijk voor alle personeelsperikelen en werkgeverslasten. Daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Onze telefoondienst voor fysiotherapie is dan een uitkomst.

Je betaalt alleen voor de telefoontjes die je doorschakelt. Ben je wel in de gelegenheid om zelf op te nemen? Dan schakel je de telefoon gewoon weer terug.

Goed voor je business

Je bereikbaarheid is essentieel voor je business. Als je (potentiële) klanten je niet kunnen bereiken, heb je kans dat ze overlopen naar een andere fysiotherapeut. Met je eigen vaste telefoniste bij BizziPhone kun je dat voorkomen.

Wil je onze dienst eerst eens gratis en vrijblijvend 30 dagen uitproberen? Dat kan! We kunnen je binnen 30 minuten al aansluiten.

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top