X

Een telefoondienst geeft je een professionele uitstraling als ZZP’er

  • 4 minuten
  • Amber Prinsen

Als ZZP’er moet je een hoop zelf regelen: administratie, boekhouding, marketing. Tegelijkertijd is het essentieel om je vooral te richten op dat waar je goed in bent. En natuurlijk op je klanten! Dat is waar je het voor doet. Daarom is het belangrijk keuzes te maken welke werkzaamheden je zelf doet en wat je uitbesteedt. Zodat je je kunt focussen en niet steeds afgeleid wordt door binnenkomende telefoontjes.

Werken met een telefoondienst is een goed voorbeeld van iets wat je kunt uitbesteden. Je klanten worden dan altijd netjes te woord gestaan door een professionele telefoniste. Dat kan permanent, maar ook alleen op de momenten dat je niet gestoord wilt worden. 

5 Voordelen van een telefoondienst voor een ZZP’er

We geven je vijf voordelen van een telefoondienst voor ZZP’ers. Wedden dat je ze herkent?

 

1. Professionele uitstraling

Soms zijn (grotere) bedrijven terughoudend om te werken met ZZP’ers. Onzin natuurlijk, want als ZZP’er heb je juist het voordeel dat je heel flexibel bent. Door te laten zien dat je daarnaast ook professioneel en ambitieus bent, heb je al een stapje voor. Als je je telefoon uitbesteedt aan een telefoondienst, dan blijft de telefoon nooit onbeantwoord. Bovendien krijgen je klanten altijd een professionele telefoniste aan de lijn. Dat heeft een positieve uitstraling op je bedrijf en imago en kan bedrijven over de streep trekken om met jou samen te werken.

 

2. Ruime openingstijden

Voor je klanten en relaties is het belangrijk dat je goed bereikbaar bent. Ze zullen vast nog eens terugbellen als ze je niet direct te pakken krijgen, maar na een 2e of 3e keer geven ze het echt wel op en proberen het bij de concurrent. Dat wil je voorkomen, natuurlijk. Met een telefoondienst worden je klanten altijd netjes geholpen. 

Dat geldt niet alleen tijdens kantoortijd, maar ook ’s avonds en in het weekend. Onze telefonistes zijn in het weekend bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur en door de week van 8.00 tot 22.00 uur. Je klanten kunnen bellen wanneer ze willen, terwijl jij met een gerust gevoel uitrust na een week hard werken.

 

3. Even offline

De telefoondienst kun je ook inschakelen tijdens je vakantie. Of elk ander moment dat je niet bereikbaar wilt zijn. Onze telefoniste stuurt je een bericht van elk inkomend gesprek via SMS of e-mail. En ze zet een notitie in je dashboard. Je kunt een of twee keer per dag kijken welke klanten eventueel direct teruggebeld moet worden. De rest van de dag kun je met een gerust gevoel genieten omdat je weet dat je klanten goed worden opgevangen.

 

4. Flexibele afspraken die passen bij jouw bedrijf

Een telefoon antwoordservice kun je inschakelen wanneer je wilt. Er zijn verschillende opties:

  • permanent doorschakelen 
  • handmatig inschakelen (als je een vergadering ingaat of je even wilt concentreren)
  • vertraagd doorschakelen (na drie keer overgaan)

Met de laatste optie mis je nooit meer een gesprek. Als de telefoon niet wordt beantwoord na drie keer overgaan, gaat deze automatisch door naar onze telefoniste.

 

5. Betaalbare professionele klantenservice

Het allerbelangrijkst voor jou als ZZP’er is dat het werk dat je uitbesteedt, in verhouding staat tot je inkomsten. Telefoondiensten kun je inhuren met een abonnement dat past bij je inkomsten. Je betaalt per maand een vast bedrag, afhankelijk van het aantal inkomende gesprekken. Daarnaast betaal je een vast bedrag per gesprek. Dat geldt uiteraard alleen voor de doorgeschakelde gesprekken. Kijk bij onze pakketten welke het beste bij jou past.

Voordat je met ons in zee gaat, vertel je je nieuwe vaste telefoniste over jouw bedrijf. Omdat jouw bellers haar altijd aan de lijn krijgen en zij weet hoe jouw bedrijf werkt, lijkt het voor de klant of ze bij jou in vaste dienst is. Voor een heel betaalbaar bedrag heb je zo een vaste externe telefoniste. Je kunt haar ook terugbelverzoeken doen in je dashboard. Zij belt klanten dan terug, bijvoorbeeld om een afspraak in te plannen.

Vergeleken met het in dienst nemen van een telefoniste, is een telefoondienst aanzienlijk goedkoper. En je hebt geen omkijken naar sociale lasten, personeelsverantwoordelijkheden, zwangerschapsverlof, ziektevervanging en dat soort zaken. 

 

Verbeter je klantenservice met een telefoondienst voor zzp-ers

De voordelen die we noemden, maken jouw leven als ZZP’er een stuk makkelijker. Daarnaast – ook niet onbelangrijk – verbetert het je klantenservice. In je dashboard heb je altijd inzicht in alle inkomende klantgesprekken. Dat geeft een goed beeld met welke vragen je klanten bellen. Wellicht kun je deze input gebruiken om de informatie op je website te verbeteren of bepaalde zaken te automatiseren. 

Maar het allerbelangrijkste is dat jij je kunt focussen op het werk waar je goed in bent, terwijl je ondertussen je klanten het gevoel geeft dat ze altijd bij je terecht kunnen.

 

Telefoondienst voor ZZP nu 30 dagen gratis proberen

Ben je benieuwd of een telefoondienst past bij jouw bedrijf? Je mag onze diensten 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen. Zo loop je geen risico. Kijk welk pakket bij je past en start vandaag nog je proefperiode!

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top