X

Waarom zijn we niet bereikbaar?

  • 1 minuten
  • Jeroen Lambooij

In een eerder blog bespraken wij het belang van telefonische bereikbaarheid. Bellers nemen de moeite om te bellen en interesse in uw bedrijf te tonen en willen daar dan ook graag iets voor terug namelijk goede en snelle service. In veel bedrijven gebeurt dit nog niet, maar wat is hier vaak de oorzaak van en hoe kan dit opgelost worden?

Waar gaat het fout?

Onbereikbaarheid kan niet te wijten zijn aan de technische mogelijkheden en ontwikkelingen van tegenwoordig. De zwakste schakel in bereikbaarheid is de gebruiker van deze technologie; wijzelf. Waar gaat het vaak fout?

  1. Telefoniste is vaak niet op zijn plaats of beschikbaar

Bij veel bedrijven heeft de medewerker die de telefoon beantwoord meerdere functies. Daardoor komt het vaak voor dat diegene niet op zijn of haar plek is om de telefoon (op tijd) te beantwoorden. Met de huidige ontwikkelingen waar ‘het nieuwe werken’ een steeds grotere rol krijgt komt dit steeds vaker voor.

  1. Teveel telefoonverkeer/ lange gesprekken

Wanneer telefoonverkeer slechts via één lijn binnen kan komen komt het vaak voor dat bellers lang moeten wachten en/of bij een voicemail terecht komen.

  1. Professionaliteit medewerker

Het beantwoorden van de telefoon wordt vaak beschouwt als een taak voor erbij waar kennis en ervaring niet voor nodig is. Het telefonische aanspreekpunt is echter het eerste contactmoment tussen uw bedrijf en uw (potentiële) klant. Goede communicatie en een goede afhandeling is dus van groot belang.

Wij moeten het zelf doen

Opvallend aan deze problemen is dat techniek hier wel ondersteuning zou kunnen bieden maar geen leidende rol speelt. Het zijn de mensen zelf die de oplossing bieden. Dat begrijpen wij bij BizziPhone maar al te goed. Onze telefoonservice biedt dan ook dé oplossing met professionele telefonistes, persoonlijk gebonden aan uw bedrijf én altijd bereikbaar.

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top