X
Marlies van Selm

5 redenen om live chat in te zetten

14 november 2018

Wist je dat het hebben van een live chat op je website onmisbaar is geworden? Volgens onderzoek (Northridge Group) neemt de populariteit van live chat steeds verder toe. 18% van online gebruikers  gebruikt live chat voor een snelle afhandeling van klantvragen. Voor millennials is dit percentage inmiddels gestegen naar 27%. Wat zijn, naast de toenemende populariteit van live chat, nog meer redenen voor het inzetten van een live chat op jouw website?

 

 1. Je conversiepercentage stijgt

“Websites die beschikken over live chat hebben gemiddeld 35% tot 65% meer conversies”

Doordat de bezoekers van jouw website direct antwoord krijgen op hun vragen, zijn zij minder snel geneigd de website te verlaten. Dit resulteert dan ook in hogere conversies voor de websites/webshops die gebruik maken van live chat.

 

2. Je verliest minder potentiële klanten

Eén van de redenen dat bezoekers een website verlaten, is dat zij niet kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. Zonde! Met de juiste navigatie is het namelijk gemakkelijk om deze klant te begeleiden naar hetgeen wat hij of zij zoekt. Door het inzetten van een live chat op je website wordt klanten de mogelijkheid gegeven ook online een vraag te stellen. Zo kunnen zij met behulp van een chat-medewerker, wèl het juiste product/informatie vinden. De klant voelt zich gehoord en geholpen. Dit blijft hem bij, waardoor het niet alleen nu jouw klant is geworden. De kans is zeer groot dat de klant weer terugkeert naar jouw website na deze ervaring.

 

3. Je hebt een voorsprong t.o.v. je concurrent

Tegenwoordig zijn er online zoveel webshops te vinden, dat jij je moet onderscheiden van de rest. Kunnen klanten iets niet vinden? Met één klik zitten ze op de volgende website, en dat is waarschijnlijk de website van een concurrent. Dat is natuurlijk niet wat je wil! Door gebruik te maken van live chat op je website, biedt jij een service die vele concurrenten niet kunnen bieden. Dat zorgt voor tevreden (en terugkerende) klanten.

 

 4. Je biedt een proactieve benadering

Live chat is de kans om jouw klanten proactief te kunnen benaderen. Dit zal je bedrijf meer klanten opleveren. Wordt er gemonitord dat een bezoeker twee keer dezelfde pagina bezoekt? Dan verschijnt er een automatische pop-up met de vraag van een chat-medewerker of hij ergens mee kan helpen. Op deze manier wordt de drempel van chatten voor de bezoeker verlaagd en zal hij eerder vinden waar hij naar op zoek is.

 

 5. Je vergroot de bereikbaarheid van je bedrijf

Door gebruik te maken van een live chat, ben je beter en langer bereikbaar. Juist buiten kantoortijden, zijn klanten geneigd online op zoek te gaan naar informatie. Kunnen zij iets niet vinden of komen ze er niet uit? Dan is daar gelukkig jouw live chat waarmee je ook buiten kantoortijden bezoekers uitstekend te woord kunt staan.

 

Zelf geen tijd?

Het beheren van een live chat kan echter veel tijd in beslag nemen. Daarnaast is het op een juiste manier afhandelen van online vragen niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaat er ook de mogelijkheid om je live chat uit te besteden. Op die manier heb je geen omkijken naar de inrichting van de chat en hoef je je ook niet druk te maken over alle binnenkomende chats.

Benieuwd of dit iets is voor jouw bedrijf? Ontdek de voordelen van onze live chat en probeer het direct 14 dagen gratis uit!

Bekijk onze mogelijkheden
Vragen over dit artikel?
Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Mark Lambooij van BizziPhone. Hij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Download onze telefoonservice informatiegids en lees alles over hoe wij jouw bereikbaarheid kunnen verbeteren.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Top