X

Wat doet een telefonische antwoordservice precies?

  • 3 minuten
  • Amber Prinsen

Heb je wel eens een telefonische antwoordservice overwogen, maar weet je niet goed wat je kunt verwachten? In deze blog vertellen we je meer over wat een telefonische antwoorddienst doet en wanneer en voor wie het handig is. Zo kun je de kosten en baten afwegen en een goede beslissing nemen of het voor jouw bedrijf interessant is.

Wat mag je verwachten van een telefonische antwoordservice?

Simpel gezegd neemt een telefonische antwoordservice telefoon aan voor jouw bedrijf als je zelf of de vaste telefoniste niet in de gelegenheid is. Je kunt zelf kiezen wanneer dat is, want je kunt de telefoon op elk moment doorschakelen. Je betaalt alleen voor de telefoontjes die worden beantwoord. En je kunt contact houden met je klanten op de momenten dat je er echt voor openstaat.

Er zijn immers genoeg momenten dat je bezig bent met iets anders. Als je dan tegelijkertijd probeert een klant te woord te staan, dan hoort hij waarschijnlijk ook wel dat je niet de volle aandacht voor hem hebt. 

Doorschakelen naar een telefonische antwoordservice is dus ideaal als je:

  • je wilt concentreren
  • in vergadering bent
  • onderweg bent
  • op vakantie bent (of je vaste telefoniste)
  • al telefonisch in gesprek bent 
  • ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar wilt staan voor je klanten

 Je kunt zelf kiezen wat het beste past bij jouw bedrijf of situatie. Zo kun je de telefoon automatisch laten doorschakelen na drie keer overgaan, handmatig wanneer het jou uitkomt, altijd automatisch doorschakelen of ’s avonds en in het weekend. 

Weet een externe telefoniste wel hoe mijn bedrijf werkt?

Misschien denk je dat een externe telefoniste onwetend overkomt bij je klanten. Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Sterker nog! Waarschijnlijk denken je klanten dat je een professionele telefoniste in dienst hebt.

Vooraf kun je bij ons je telefoniste briefen over jouw bedrijf en hoe je wilt dat zij de telefoon opneemt. Met de tone of voice die past bij jouw bedrijf en kennis over je producten of diensten. 

Je vaste telefoniste heeft een support-team dat overneemt als zij niet beschikbaar is. Als je ons op de hoogte houdt van ontwikkelingen in je bedrijf, dan kunnen zij als een (bijna) volwaardige medewerker je klanten te woord staan.

Je kunt je telefoniste ook terugbelverzoeken laten doen. Zo kan zij telefoontjes afhandelen die niet direct jouw persoonlijke aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld voor het inplannen van afspraken. Dat scheelt een hoop tijd, die jij kunt besteden aan andere zaken. 

Hoe houd je zelf overzicht op het klantcontact?

Natuurlijk wil je wel weten wie er belt. Je telefoniste stuurt je altijd een e-mail of sms na een inkomend gesprek. Zo kun je zelf bepalen of het nodig is om (direct) terug te bellen.

Daarnaast zet ze alle inkomende gesprekken in je dashboard. Daarin vermeldt ze de belangrijkste punten en de gemaakte afspraken. Werken jullie met een eigen CRM of een ander klantsysteem? Met de meeste systemen kunnen we direct een koppeling maken, zodat je deze informatie gewoon in je eigen systeem kunt terug zien. 

Op alle momenten heb je overzicht op alle klantcontacten.

Het voordeel van een telefonische antwoordservice

Het belangrijkste voordeel van een externe telefoondienst is dat er altijd een professioneel telefoniste klaar staat om je klanten met aandacht te beantwoorden. Je kunt doorschakelen op de momenten dat telefoon jou even niet goed uitkomt. Bijvoorbeeld ’s avonds en in het weekend. Hiervoor bieden we een speciaal Avond- en weekendabonnement. Maar ook tijdens vakanties, bedrijfsuitjes, vergaderingen etc. Zodra je weer beschikbaar bent, zie je in één oogopslag wie er heeft gebeld in je eigen dashboard.

30 dagen vrijblijvend proberen

Hebben we je inmiddels overtuigd van het gemak van een externe telefoondienst?

Nog niet helemaal? Meld je dan aan voor een proefperiode van 30 dagen. Omdat wij geloven in het gemak van een telefonische antwoordservice voor bedrijven bieden wij je deze gratis en vrijblijvend aan. Zo kun je testen of het werkt voor jouw bedrijf. 

Op onze website vind je meer informatie over onze telefoonservice en kun je je direct aanmelden voor een proefabonnement.

 

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top