Zakelijk de telefoon opnemen in het Engels

Buitenlanders prijzen ons Nederlanders om onze talenkennis. Bijna iedereen spreekt Engels, in meer of mindere mate. Toch valt het nog niet mee om iemand (onverwachts) in het Engels aan de telefoon te woord te staan. Natuurlijk wil je wel professioneel (en internationaal!) overkomen. Zo’n eerste indruk heeft tenslotte toch invloed op je bedrijfsimago. Daarom geven wij je wat tips en standaarduitdrukkingen zodat je in het Engels altijd netjes de telefoon kunt opnemen. De telefoon opnemen in het Engels was nog nooit zo makkelijk met onze tips!

Lees verder...

Klantcontact 2019: wat zijn de trends?

Wat gaat er het komende jaar gebeuren op het gebied van klantcontact? Dat digitalisering, spraaktechnologie en kunstmatige intelligentie meer impact zullen hebben, zal duidelijk zijn, maar dat dit ook invloed heeft op de menselijke kant van klantcontact, ligt misschien minder voor de hand.  In deze blog geven we een overzicht van de belangrijkste trends die experts en belangenorganisaties op het gebied van klantcontact voor 2019 verwachten.
Lees verder...

Een goede (telefonische) bereikbaarheid tijdens de feestdagen

Het is bijna weer zover! De feestdagen komen eraan. Voor sommige bedrijven hele drukke dagen vanwege de extra klanten. Juist in die periode nemen veel werknemers vrij. Dat kan nog eens voor meer werkdruk zorgen. Hoe zorg je dat je met minder bezetting toch goed bereikbaar blijft? Het uitbesteden van je telefoon en chat is een eenvoudige oplossing. En bovendien zo geregeld! Met je eigen externe telefoniste staat er altijd iemand netjes je klant te woord.
Lees verder...

Hoe kun je je telefonische bereikbaarheid verbeteren?

Als bedrijf is het belangrijk om goed bereikbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Als je dat niet bent, lopen ze zo over naar de concurrent. Dat wil je voorkomen! Toch ben je niet altijd in de gelegenheid om je klant persoonlijk te woord te staan. Er zijn verschillende redenen waarom dat niet kan. We noemen de belangrijkste en hoe je je telefonische bereikbaarheid in die gevallen toch kunt verbeteren.
Lees verder...

De 7 belangrijkste eigenschappen van een goede receptioniste/telefoniste

De receptioniste/telefoniste is het eerste aanspreekpunt voor je klanten. Zij bepaalt voor een groot deel het imago van de onderneming. Is ze representatief gekleed, professioneel en vriendelijk? Dan heeft dat een goede uitstraling op het hele bedrijf. Dat geldt zowel achter de balie als aan de telefoon. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede receptioniste? In deze blog bespreken we waar je op moet letten als je een receptioniste/telefoniste in dienst neemt.
Lees verder...
  • Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

    BizziPhone

    BizziChat

    BizziCare

    BizziOutbound

  • Top