X

Telefoon antwoordservice: praktische dienst voor elk bedrijf

  • 3 minuten
  • Amber Prinsen

Als bedrijf of ondernemer wil je op elk moment bereikbaar zijn voor je klanten. Maar er moet ook gewerkt worden. Daarvoor ben je regelmatig onderweg naar een (potentiële) klant, in bespreking met een leverancier of werk je een voorstel uit voor een prospect. Kortom: genoeg momenten dat je er niet bent of simpelweg niet gestoord wilt worden. Een telefoon antwoordservice is dan een praktische oplossing om je klanten tóch een optimale service te bieden. 

Wat een telefoon antwoordservice inhoudt en waarom het praktisch is voor jouw bedrijf, leggen we je graag uit.

Een vaste telefoniste met kennis

Een telefoon antwoordservice neemt de telefoon op wanneer jij dat niet kunt. Bij BizziPhone is dat je eigen vaste telefoniste. Zij is getraind in klantgerichte benadering. Bovendien kun je haar vooraf briefen over jouw bedrijf en hoe je je klanten wilt benaderen. Zij wordt ondersteund door een vast supportteam, die invallen wanneer zij niet beschikbaar is. Je klanten krijgen dus altijd dezelfde personen aan de lijn, die op de hoogte zijn van jouw bedrijf. Door deze aanpak zal het voor hen lijken alsof je een telefoniste in vaste dienst hebt.

Informatie overzichtelijk in je dashboard

Na elk gesprek stuurt de telefoniste je een SMS of e-mail. Als het belangrijk is, kun je direct terugbellen naar de betreffende persoon. Daarnaast maakt de telefoniste van elk inkomend gesprek een notitie die ze in jullie eigen dashboard plaatst. Dit dashboard kun je delen met meerdere gebruikers. Op elk moment hebben jullie inzicht in wie er heeft gebeld over welk onderwerp. 

Als jullie werken met een eigen CRM, ERP of andere agenda software, dan kunnen we daar ook mee koppelen. 

Doorschakelen wanneer je wilt

Je schakelt door naar de telefoon antwoordservice wanneer het jou uitkomt. Er zijn verschillende opties:

  • altijd doorschakelen (bijvoorbeeld op vakantie)
  • handmatig doorschakelen (bijvoorbeeld tijdens een vergadering)
  • automatisch doorschakelen na drie keer overgaan

Met de laatste optie weet je zeker dat je nooit een telefoontje mist. Deze instelling is ook handig als iedereen druk is of wanneer jullie eigen telefoniste even van haar plek is.

Uitgebreide openingstijden

Het voordeel van een telefoon antwoordservice is dat je klanten je kunnen bellen wanneer het hen uitkomt. Ook ’s avonds en in het weekend. Onze telefonistes zitten in het weekend klaar van 9.00 tot 17.00 uur en op werkdagen tot 22.00 (vanaf 8.00 uur ‘s ochtends). Daarmee kom je tegemoet aan de verwachtingen van je klanten. Zeker als je niet-zakelijke producten of diensten verkoopt, dan willen mensen hun zaken regelen in privétijd. Ze verwachten dat je dan ook bereikbaar bent. Als de telefoon op elk moment wordt beantwoord, komt dat in ieder geval goed georganiseerd over.

Flexibel met een telefoon antwoordservice

Bovendien maakt doorschakelen naar een telefoondienst jezelf ook flexibel. Niet alleen als je je wilt concentreren of wanneer je in vergadering bent, maar ook wanneer je op vakantie gaat. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je net die ene prospect mist, omdat je aan het zwembad ligt. De zaak draait gewoon door en wanneer het dringend is, bel je dezelfde dag nog terug. Voordat je potentiële klant de kans heeft naar de concurrent over te stappen. Een professionele indruk op je klanten en rust voor jezelf.

De abonnementen van BizziPhone zijn dagelijks opzegbaar dus ook in die zin ben je flexibel. Je zit nergens lang aan vast.

Kosten telefoon antwoordservice

De kosten verschillen per telefoondienst. De meeste telefoondiensten hanteren een vast maandbedrag. Daarnaast betaal je een bepaald bedrag per beantwoord gesprek of per minuut. In deze blog leggen we uitgebreid de verschillen uit tussen de verschillende kostenmodellen.

Bij BizziPhone betaal je, naast het maandbedrag, per gesprek. Wij vinden dat wel zo eerlijk. Want je weet wel ongeveer hoeveel telefoontjes er binnenkomen per maand, maar niet hoelang ze duren. Ook het abonnement is gebaseerd op het gemiddeld aantal inkomende gesprekken per maand. Dat kan al vanaf € 9,95 per maand.

Met deze gegevens kun je vooraf een goede inschatting maken van je kosten. En omdat je zelf kunt bepalen wanneer je doorschakelt, houd je altijd de controle over de kosten. Op onze tarieven pagina vind je alle informatie over onze verschillende pakketten en de prijs per maand.

Een professionele telefoniste: 30 dagen gratis proberen?

Overweeg jij je klantenservice te verbeteren met een telefoon antwoordservice, maar twijfel je nog? Dan willen we je graag overtuigen met een mooie aanbieding: je mag onze antwoordservice nu gratis 30 dagen uitproberen. Zonder verdere verplichtingen!

We kunnen je binnen 30 minuten aansluiten. Een mooie kans om te ervaren hoe je je klantenservice verder kunt professionaliseren.

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top