X

Het nut van (diensten) uitbesteden

  • 3 minuten
  • Amber Prinsen

Als ondernemer doe je het liefst alles zelf. Je bent immers ondernemer geworden omdat je vindt dat je ergens goed in bent. Maar als je kijkt naar een gemiddelde werkdag, kom je er dan eigenlijk wel aan toe om dat talent maximaal uit te buiten? Vaak vult een werkdag zich al snel met andere werkzaamheden als boekhouden, administratie, afspraken maken, klantvragen beantwoorden…. Dat zijn niet per se de zaken waar je sterk in bent. Je kunt tenslotte niet overal goed in zijn. Uitbesteden aan een professional, iemand die daar beter in is, kan dan efficiënter zijn.

Hoeveel tijd besteed je aan je kernactiviteiten?

Ga maar eens bij jezelf na hoeveel tijd je besteedt aan klussen die niet direct gerelateerd zijn aan je core business. Ongemerkt gaat er veel tijd (en energie!) in zitten. Daarvoor ben je geen ondernemer geworden! Bovendien hebben deze activiteiten geen directe impact op de groei van je onderneming. Als je je wilt bezighouden met je kernactiviteiten en je bedrijf wilt laten groeien, dan is het uitbesteden van sommige diensten het overwegen waard. Hoeveel tijd zou het schelen op een dag, als je je kon concentreren op je werk en even geen telefoontjes tussendoor hoeft te beantwoorden? Het uitbesteden van je telefonie is een mooi voorbeeld van efficiëntie, maar dat is niet het enige voordeel. We noemen een paar voordelen van het doorschakelen van je telefoon:

1. Ongestoord en efficiënt werken
Als je je echt goed wilt concentreren dan moet je jezelf af en toe afsluiten. Zeker als je ingewikkeld of creatief werk wilt verrichten. Het duurt zo’n 20 minuten voordat je hersenen echt in een productieve flow komen. Na elk telefoontje duurt het dus wel even voor je weer terug bent waar je was gebleven. Wanneer je je niet laat storen door telefoontjes of e-mail, kun je een stuk efficiënter werken.

2. Professionele en betere service
Door je telefonie uit te besteden, weet je dat je klanten professioneel te woord worden gestaan. Bovendien mis je geen telefoontjes omdat je zelf in vergadering bent bijvoorbeeld. Alles wordt netjes doorgegeven zodat je nooit iemand vergeet terug te bellen. Eigenlijk kan een professionele telefoondienst dit gewoon beter dan jij.. want vergeet je zelf niet weleens iets, omdat je met je hoofd eigenlijk bij iets anders was tijdens het telefoontje?

3. Goedkoper dan fulltime telefoniste
Ondernemen gaat met pieken en dalen. Soms heb je het heel druk en soms niet. Je hebt dus misschien niet altijd een telefoniste nodig. Dan is het uitbesteden van een dienst, die je op elk moment kunt opzeggen, een stuk flexibeler en goedkoper.

Een eigen telefoniste in dienst heeft bovendien een heleboel consequenties. Je krijgt te maken met regelgeving, verantwoordelijkheid, evaluatiegesprekken, vakantie, ziektes etc. Dat zijn nog meer zorgen erbij en daar zit je nou juist niet op te wachten!  Natuurlijk moet je als je je telefonie uitbesteedt, vooraf een goede briefing geven, maar daarna heb je er veel minder omkijken naar.

4. Focussen op je eigen kracht
Het uitbesteden van telefonie geeft rust om te focussen op dat waar je goed in bent. Dat geeft weer energie omdat je dat tenslotte het leukste vindt om te doen. Bovendien is dat het werk wat direct geld oplevert.

Op de momenten dat je juist wel behoefte hebt aan klantcontact – om je te helpen herinneren waarvoor je het doet – dan schakel je de telefoon gewoon weer terug. Zo kun je zelf kiezen wanneer je telefoontjes wel doorkomen en wanneer je even rust nodig hebt. Of je een vergadering hebt of iets voor de deadline wilt afronden: je kunt je met een gerust gevoel focussen op waar je op dat moment mee bezig bent, omdat je weet dat je klanten vriendelijk en professioneel worden beantwoord.

Voordelen versus de nadelen van uitbesteden

Natuurlijk kost het uitbesteden van diensten geld, maar de extra tijd die je in je bedrijf kunt steken, zal direct invloed hebben op de winst en groei. Uitbesteden is daarom geen luxe zaak, maar een zinvolle investering.

Wil je meer weten over onze telefoonservice?

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top