X

Een goede eerste indruk over de telefoon

  • 1 minuten
  • Jeroen Lambooij

Een eerste indruk kan maar één keer gemaakt worden. Dat geldt voor een ontmoeting maar telefonisch is dat niet anders. Telefonisch een goede indruk achterlaten is zelf lastiger omdat men enkel op een stem kan afgaan en geen gezichtsuitdrukking kan lezen die de intenties laten zien. Het juist beantwoorden van de telefoon kan voor bedrijven dus cruciaal zijn!

phone-iconEen eerste indruk na een halve seconde

Uit wetenschappelijk Schots onderzoek is gebleken dat al na een halve seconden te hebben geluisterd er een oordeel is gevormd over de persoon aan de andere kant van de lijn. De manier waarop iemand opneemt is dus al bepalend voor de indruk die ze achterlaten over hun persoonlijkheid. Zo bleek uit de resultaten gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS One.

Het onderzoek

Voor het onderzoek werden studenten gevraagd, zo neutraal mogelijk, korte telefoongesprekken voor te lezen waarin een simpel ‘hallo’ voorkwam. De conversaties werden opgenomen en het ‘hallo’ fragment werd vervolgens uit het gesprek geknipt. Deze korte geluidsfragmenten werden vervolgens ten horen gegeven aan een groot aantal proefpersonen die op basis hier van hun mening over de betrouwbaarheid, aantrekkelijkheid en dominantie van de spreker gaven.


Het resultaat

Vrijwel alle proefpersonen gaven op basis van de geluidsfragmenten hetzelfde oordeel. Zo werden vrouwen die met variatie in toonhoogte spraken als betrouwbaarder gezien en waren mannen met een zware stem dominant. In tegenstelling tot de mannen waren het juist de vrouwen met een hoge stem die beschouwd werden als dominant.

__answer_your_phone_____iphone_wallpaper__non_5__by_vmitchell85-d5k6m27Cruciaal

Het is wel duidelijk dat een oordeel dus snel geveld is. Nu kunt u natuurlijk uw telefoniste niet vragen haar stem te veranderen maar de manier waarop een telefoongesprek aan wordt gegaan kan natuurlijk wel verbeterd worden! Dit is precies de reden waarom de telefonisten van BizziPhone getraind zijn om een gesprek goed te starten en natuurlijk af te ronden. Zo bent u verzekerd van een goede indruk naar uw klanten en zakenrelaties.

Start vandaag nog en probeer de telefoonservice van BizziPhone 2 weken gratis!

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top