X

Het belang van bereikbaarheid

  • 1 minuten
  • Jeroen Lambooij

Uit onderzoek is gebleken dat de telefonische bereikbaarheid bij veel bedrijven in Nederland ver onder de maat is. Ondanks dat bedrijven goed scoren op de vindbaarheid van contactgegevens, valt de bereikbaarheid tegen. Maar waarom is die bereikbaarheid zo belangrijk en wat doet het met je bedrijf? U leest het hier!

mobile-311167_640Bereikbaarheid in Nederland

Door de opkomst en blijvende groei van de mobiel is bellen steeds laagdrempeliger geworden. Men is altijd en overal bereikbaar en verwacht dit ook van bedrijven, wat een behoorlijke druk op veel bedrijven legt. Uit onderzoek onder MKB-ers is gebleken dat slechts de helft van de bedrijven aan de verwachting, om binnen 15 seconden iemand aan de lijn te krijgen, voldoet. Eén op de vijf bellers krijgt zelfs helemaal geen contact. Daarnaast wordt er vrijwel nooit echt nagedacht over de kwaliteit van het gesprek, waardoor de telefoonoproepen wellicht beantwoord worden maar de klant alsnog niet efficiënt aan de verlangde informatie komt.

finger-163689_640Waarom is het zo belangrijk

De telefonisch bereikbaarheid is een weerspiegeling van uw toegankelijkheid, de waarde die je hecht aan het contact met uw klanten en relaties. Een klant met een goed afgehandelde klacht is vaak nog meer tevreden dan een klant zonder klacht, het laat betrokkenheid zien. Een slechte bereikbaarheid kan grote gevolgen hebben voor uw onderneming, bijvoorbeeld het verlies van klanten. Niet alleen is er een kans dat de klant overstapt naar de concurrent, maar het vertrouwen neemt ook af. Kortom bereikbaarheid en kwalitatief klantcontact is een essentiële bijdrage aan het succes van uw organisatie!

 Neem contact op met één van onze adviseurs en zie hoe onze antwoordservice niet alleen uw bereikbaarheid verhogen maar ook de kwaliteit van uw klantcontact!

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top