X

Hoe je makkelijk telefoonpermanentie regelt, van zzp’er tot multinational

  • 4 minuten
  • Amber Prinsen

Bereikbaar zijn is een van de belangrijkste eisen om succesvol zaken te doen. Of je nu een multinational of zzp’er bent. Telefoonpermanentie is vereist. Maar niet altijd makkelijk te regelen. Omdat je als zelfstandige maar één ding tegelijk kunt doen. Of omdat je als mkb ook te maken krijgt met uitval van de telefoniste door ziekte of vakantie. Een telefoon antwoordservice helpt je om altijd telefoonpermanentie te garanderen

Telefoonpermanentie: altijd bereikbaar voor je klant 

Klanten helpen, daar doe je het voor. Maar als je bezig bent met één klant, dan kan je niet tegelijkertijd een andere klant te woord staan. Het liefst wil je elke klant met aandacht helpen, zonder anderen voor een dichte deur te laten staan. Dat kan, als je een telefoon antwoordservice inschakelt. Op de momenten dat jij niet kunt opnemen, schakel je de telefoon gewoon door naar ons. Onze telefonistes nemen uit jouw naam op. Zij maken een notitie en je kan terugbellen wanneer het jou uitkomt. Zo heb je altijd telefoonpermanentie en bellen je klanten nooit voor niks. 

Kies de telefoonservice die past bij jouw bedrijf

Elke telefoonservice werkt weer een beetje anders. Het is belangrijk dat je een antwoordservice vindt die het beste past bij jouw bedrijf. Het gaat immers om de eerste indruk die klanten krijgen van jouw bedrijf. 

Bij BizziPhone werken we daarom met een vaste telefoniste. Je brieft haar vooraf over je bedrijf en hoe je wilt dat we jouw klanten te woord staan: formeel of informeel. Daarna is zij de persoon die altijd de telefoon voor jullie opneemt. Voor klanten wordt zij op den duur een vertrouwde stem. Als zij niet beschikbaar is, dan neemt haar team het over. Zij beschikken ook over de informatie van jouw bedrijf. Die blijft altijd binnen het team. Je hoeft dus nooit iets twee keer uit te leggen.

Een telefoonservice moet ook passen bij de frequentie die je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld handmatig doorschakelen als je in vergadering gaat of onderweg bent. Of je kiest ervoor altijd door te schakelen of automatisch als er na drie keer overgaan, niet wordt opgenomen. Dan mis je nooit meer een gesprek. Heel belangrijk, want wist je dat 1 op de 3 klanten niet meer terugbelt na een te lange wachttijd?

Tarieven van telefoonpermanentie

Natuurlijk wil je wel een telefoonpermanentie die past bij je budget. Omdat je zelf bepaalt wanneer en hoe vaak je doorschakelt, heb je de kosten zelf in de hand. Bij BizziPhone betaal je, naast het maandabonnement, per gesprek, niet per minuut. Je weet zelf hoeveel telefoontjes je krijgt per maand, daarom kun je vooraf een goede inschatting maken van de kosten. 

Onze pakketten zijn aangepast per type bedrijf. Van starter tot professional. Net hoeveel telefoontjes je krijgt per maand.

Aanvullende diensten en uitbreiding telefoonpermanentie voor de avonden en weekenden

De basisservice kun je nog uitbreiden met andere diensten, zoals het inplannen van afspraken of terugbellen van onze telefoniste. Of het opnemen met de naam van de klant, voor extra service. 

Standaard zijn we bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur, maar je kunt je telefoonpermanentie uitbreiden in de avonden, tot 22.00 uur, en in de weekenden, van 9.00 tot 17.00 uur. Ook een 24/7 telefoonservice is mogelijk. Maximale telefoonpermanentie dus!

Weten wat er is gebeurd: jouw persoonlijke dashboard

Als iemand je belt, stuurt onze telefoniste je direct een bericht. Via WhatsApp, SMS of e-mail. Je kunt aangeven wat je voorkeur heeft. Ook maakt ze een belnotitie in je persoonlijke dashboard. Daar heb je inzicht in alle binnenkomende gesprekken. Dat geeft een goed idee hoe vaak je wordt gebeld en met welke vragen. 

Als je deze contactmomenten wilt integreren in je eigen CRM-, ERP- of agendasysteem, dan kan dat. We zetten dan de notitie direct in jouw klantsysteem. We zijn bekend met de meeste systemen en zo niet, dan duiken we erin om het te leren. Onze telefoonservice kan dus gewoon onderdeel zijn van jouw interne proces. 

Maak je telefoonpermanentie professioneel

We begrijpen heel goed dat het eng is om je telefoon uit te besteden. Daarom vertellen we je graag hoe wij onze telefonistes selecteren en opleiden. De belangrijkste criteria zijn: een prettige telefoonstem, enthousiasme en klantvriendelijkheid. Zelfs al zien klanten het enthousiasme niet, ze horen het wel in de stem. Dat zet al direct de juiste toon voor het gesprek en heeft uitstraling op je bedrijfsimago.

Voordat onze telefonistes de telefoon opnemen, trainen we ze in klantgerichtheid. Na deze training leren ze over de bedrijven voor wie ze gaan werken. De eerste tijd zit onze supervisor ernaast als ze de telefoon opnemen, totdat we overtuigd zijn dat ze er helemaal klaar voor zijn. Daarna houdt de supervisor altijd een oogje in het zeil en luistert de coach nog regelmatig mee, en geeft eventueel advies. 

Je kunt er dus zeker van zijn dat je telefoon professioneel wordt opgenomen.

Gratis 30 dagen telefoonpermanentie

Wil je eens proberen of onze telefoonservice iets is voor jouw bedrijf? Dat kan nu 30 dagen gratis. Nadat je een paar vragen hebt beantwoord, kunnen we je binnen 30 minuten aansluiten.

Geen zorgen, je zit nergens aan vast. Je kan onze diensten dagelijks opzeggen dus klik op die knop!

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top