X

Voordelen van een telefoonservice voor ondernemers

  • 3 minuten
  • Amber Prinsen

Als ondernemer is het hollen of stilstaan. In de meeste gevallen waarschijnlijk hollen. Anders dan in loondienst is het niet zo gemakkelijk om om 17.00 uur de deur dicht te doen. Of om een taak of klant naar een collega door te schuiven. Je onderneming gaat je namelijk wel aan het hart. Daarom ben je tenslotte ondernemer geworden.

Hoe kun je er zijn voor al je klanten? Ook als ZZP’er?

Een ding staat buiten kijf: je klant komt altijd op de eerste plek. Dat vereist dat je keuzes maakt, want je kunt maar met een klant tegelijk bezig zijn. Toch wil je ze allemaal het gevoel geven dat je voor ze klaar staat. Zeker als ZZP’er kom je dan af en toe tijd, handen en – let’s face it – aandacht tekort.  Hoe zorg je dat je klanten het gevoel hebben dat je altijd voor ze klaarstaat? Heel eenvoudig. Met een telefoonservice!

Hoe werkt een telefoonservice voor ondernemers?

Een telefoondienst kun je inzetten wanneer je zelf niet in de gelegenheid bent om de telefoon op te nemen. Bijvoorbeeld omdat je onderweg bent, in vergadering of wanneer je geconcentreerd een offerte wilt uitwerken.

Je eigen vaste externe telefoniste

Zo kun je je klanten waarmee je op dat moment mee bezig bent de volle aandacht geven. Ondertussen worden je andere klanten te woord gestaan door een professionele telefoniste. Je hoeft niet bang te zijn dat een externe telefoniste niets van je bedrijf begrijpt. Bij BizziPhone kun je vooraf je telefoniste briefen over je product of dienst en hoe je wilt dat klanten te woord worden gestaan. Formeel? Of ben je zelf wat informeler en wil je dat de telefoniste ook lekker losjes omgaat met je klanten? 

Bij ons heb je je eigen telefoniste met een vast support-team. Voor je klanten is het net of ze bij jou in dienst zijn. 

Overzicht van alle inkomende gesprekken

Natuurlijk wil je wel overzicht houden op alle inkomende klantcontacten. Daarom stuurt je telefoniste je na elk gesprek een bericht per SMS en/of per e-mail. Dan kun je bepalen of je direct wilt terugbellen als je weer beschikbaar bent of dat het even kan wachten. Of misschien gaat het om het maken van een afspraak? Dan kun je een terugbelverzoek doen aan je telefoniste en handelt zij het af.

De aantekeningen van alle inkomende gesprekken en wat er is afgesproken, zet de telefoniste ook in het dashboard. Daar heb je overzicht van alle klantcontacten. Als je zelf met een CRM of ERP-systeem werkt of andere agenda software dan kunnen we daar ook mee koppelen, zodat het feilloos in je workflow past. 

Is dat niet duur, je telefoontjes uitbesteden?

Natuurlijk denk je als ondernemer gelijk aan de kosten. Het voordeel van het uitbesteden van je telefoon is dat je alleen betaalt voor de telefoontjes die je uitbesteedt. Je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Daarnaast kies je een maandpakket dat past bij je budget. Als starter kun je al voor € 9,95 per maand bij ons terecht. Dat is heel veel goedkoper dan zelf een telefoniste in dienst nemen.

Onze contracten zijn bovendien dagelijks opzegbaar dus je zit er nooit lang aan vast. Heb je het weer een tijdje wat rustiger? Dan neem je gewoon zelf weer de telefoon aan.

Alles voor tevreden klanten

Tegenover deze kosten staat natuurlijk dat de klanttevredenheid toeneemt. Met een externe telefoondienst staan klanten nooit meer voor een dichte deur. Je kunt zelfs een avond- en weekendabonnement afsluiten. Dan kun je zelf genieten van je welverdiende rust na 17.00 uur en in het weekend, terwijl je klanten netjes worden geholpen op het tijdstip dat hen uitkomt. Dat er toch iemand beschikbaar is buiten kantoortijd, komt heel professioneel over. 

Focus en ruimte voor nieuwe plannen

Het uitbesteden aan een telefoonservice biedt je als ondernemer de mogelijkheden om te groeien. Je kunt je focussen op je werk en ongestoord je hoofd leeg maken voor mooie nieuwe plannen en uitdagingen. En daar ben je ondernemer voor geworden!

Gratis proefperiode 

Wil je eens proberen hoe het is om je telefoontjes uit te besteden? Je mag ons gratis en vrijblijvend 30 dagen uitproberen. 30 Dagen om te ervaren wat je kunt doen als je de tijd krijgt om gefocust te werken. 

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top