X

5 Redenen om een Telefoondienst in te zetten

  • 2 minuten
  • Jeroen Lambooij

Veel mensen hebben nog behoefte aan telefonisch contact. Als je de telefoon dan niet op kunt nemen doordat je zelf net even met een andere klant bezig bent, of te druk bent met je werkzaamheden, is dit natuurlijk niet goed voor de eerste indruk. In dit blog vertellen wij daarom vijf redenen waarom een telefoondienst onmisbaar is voor jouw bedrijf

Je hebt zelf tijd tekort
Klanten bellen altijd op een moment wat voor hun goed uitkomt, maar misschien komt dit jou nét even niet goed uit. Met een telefoonservice ben je altijd bereikbaar voor jouw klanten, zonder dat je er zelf aan hoeft te denken of je werkzaamheden ervoor hoeft neer te leggen. Je krijgt een notitie binnen en dan kun je de klant terugbellen in de tijd die je over hebt. Ook heeft een telefoonservice langere openingstijden dan de normale kantoortijden. Heb je dus een klant met een noodsituatie buiten kantoortijden? Dan wordt ook die klant netjes te woord gestaan.

Een goede service voor je klanten
Een groot voordeel van het gebruik maken van een telefoonservice is dat je klant altijd iemand aan de telefoon krijgt. Stel de klant wil een dringende vraag stellen, dan is het van groot belang dat de telefoon opgenomen wordt. Een klant zal sneller naar de concurrent gaan als de telefoon niet wordt aangenomen. Ook zul je je klanten tevreden houden, want ze krijgen altijd een collega aan de telefoon. Zo zul je sneller een klant behouden en hierdoor meer klanten krijgen doordat klanten in hun omgeving over jouw bedrijf gaan praten.

Kosten besparen
Een telefoonservice is aanzienlijk goedkoper dan zelf een telefoniste in dienst nemen. Je telefoniste betaal je per uur, ook al zou ze even niets te doen hebben. Een telefoonservice betaal je alleen als er ook daadwerkelijk gebeld wordt. Je bespaart dus veel geld door een telefoonservice in te zetten. Daarnaast is een telefoonservice nooit ziek of op vakantie. Dat geld kun je weer in je bedrijf steken.

Flexibel
Een klantenservice biedt jouw bedrijf veel meer flexibiliteit. Bij een telefoonservice hoef je namelijk niet altijd je telefoon door te schakelen, je kunt dit ook een deel van de dag doen. Maar, stel jouw receptioniste is ziek? Of jouw receptioniste gaat vroeger naar huis? Of ze heeft een uur lunchpauze? Zo zul je zien dat de lijntjes dan al snel weer bij jezelf terecht komen. Hier kan een telefoonservice ook bij helpen, je kan de telefoon doorschakelen wanneer het jou uitkomt. Je kunt een telefoonservice ook gebruiken als back-up. Als je zelf meerdere telefoontjes tegelijk krijgt, kun je ook doorschakelen naar de telefoonservice. Hierdoor hoef je de klant die je aan de lijn hebt niet te onderbreken en je mist het andere telefoontje ook niet.

Focus op je eigen kracht
Dit is waar het in het ondernemen echt om draait: focus. Door je telefoonverkeer uit te besteden, bepaal jij zelf je focus. Je kunt onze belnotities op prioriteit rangschikken en je bepaalt dus zelf wanneer je moet terugbellen. Dit laatste kunnen wij overigens ook voor je doen!

Een antwoord- en telefoonservice biedt dus een hoop voordelen voor jou als bedrijf. Vaak kun je tegen relatief laag tarief al jouw gesprekken laten beantwoorden. Komen er maandelijks veel telefoontjes binnen bij jouw bedrijf? Dan is het misschien voordelig om een pakket af te nemen.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden na het lezen van dit artikel? Ontdek de voordelen van een antwoordservice en probeer nu gratis de proefperiode uit!

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top