X

Hoe BizziPhone bijdraagt aan het gunnen van een opdracht

  • 1 minuten
  • Jeroen Lambooij

Bij een zakelijke beslissing kan de gunfactor de uitkomst maken of kraken. U kunt wellicht het beste idee hebben of de hoogste kwaliteit bieden tegen de scherpste prijs, zonder een gunfactor maakt u weinig kans. BizziPhone heeft 5 tips voor u op een rij gezet om de gunfactor in uw voordeel te laten werken.

1.      Neem de telefoon op

Het klinkt misschien simpel maar zakendoen begint bij telefonische bereikbaarheid. De kans is immers groot dat een potentiele klant afhaakt wanneer uw bedrijf niet bereikbaar is. Bellers die een voicemail krijgen, haken al snel af en de kans op terugbellen is minimaal. U krijgt zo een onprofessioneel imago., een imago waar men niet snel mee in zee zal gaan.

2.      Luister écht

Oprechte interesse verhoogt de gunfactor. Interesse tonen begint bij het luisteren naar de potentiële klant. Zo leert u uw klant begrijpen en krijgt u inzicht op de wensen. U kunt immers niets verkopen zonder te begrijpen wat de klant écht wilt.

3.      Toon persoonlijkheid

Laat uw potentiële klant zien met wie ze te maken hebben. Mensen willen graag weten met wie ze in zee gaan. Bent u te vertrouwen? Wat kunt u bieden? Hoe kunt u de klant bijstaan? Persoonlijkheid laten zien begint al met een goede handdruk.

4.      Maak een compliment

Wees open en vriendelijk zonder te overdrijven. Door af en toe een complimentje te geven beïnvloed u de sfeer op een positieve manier mits het gemeend is. Gespeeld aardig zijn heeft daarentegen een averechts effect.

5.      Weet waar u het over heeft

Ga geïnformeerd op pad, niets is zo onprofessioneel als halve kennis. Door te laten merken dat u kennis hebt van uw vak en uw potentiele klant, toont u professionaliteit. Laat uw potentiële klant handshalezien wat u voor uw klant zou kunnen betekenen. Probeer tijdens het gesprek zelf met creatieve oplossing te komen voor zijn probleem.

Begin goed en neem geen risico. Zorg er te allen tijde voor dat uw bedrijf goed bereikbaar is. Neem daarvoor contact op met BizziPhone.
Onze telefoonservice en antwoordservice staan altijd voor u klaar u zelf niet altijd de telefoon kunt beantwoorden.

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top