X

Voorkom ontevreden klanten door een optimaal eerste klantcontact

 • 3 minuten
 • Amber Prinsen

Wat kun je doen om ontevreden klanten te voorkomen en loyale klanten te krijgen én te houden?

In de eerste plaats door je klant een uitstekende klantenservice te bieden. Optimale dienstverlening vanaf het allereerste contactmoment zorgt voor een positieve klantbeleving. Klinkt goed, maar hoe richt je je organisatie daarop in?

Wist je dat 45% van de ontevreden klanten afhaakt wanneer ze vinden dat vragen niet adequaat en snel genoeg worden beantwoord? En dat 89% van de klanten stopt met zaken doen met een bedrijf na een slechte ervaring met de klantenservice? Zelfs wanneer dat bedrijf toch de beste producten levert? Klanten die niet tevreden zijn, delen hun ervaringen niet alleen met jou. Maar helaas ook vaak met anderen. Een slechte referentie of zelfs een klacht over je bedrijf kan in een kleine kring blijven. Het kan ook een veel groter publiek bereiken. Een goede bereikbaarheid, een servicegericht klantcontact en een behulpzame en vriendelijke dienstverlening is dus heel belangrijk.

Voorkom ontevreden klanten door beste de eerste indruk

Klantbeleving begint bij het begin. De eerste indruk die een klant van jouw bedrijf krijgt, wordt gevormd op het moment dat hij contact met je opneemt. Er zijn inmiddels veel verschillende communicatiekanalen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan livechats, e-mail, WhatsApp of het contactformulier op de website. Ondanks alle beschikbare digitale contactmogelijkheden, blijft het belang van persoonlijk contact in de relatie met je klant groot. De telefoon is voor veel klanten nog altijd communicatiemiddel nummer 1. Het eerste contact tussen je bedrijf en je klant wordt vaak telefonisch gelegd.

Wanneer je snel, persoonlijk en vriendelijk te woord wordt gestaan, zorg je voor een prettige eerste indruk voor je klant van jouw bedrijf. Over hoe je dat het beste kunt doen, schreven wij eerder het blog Klantgericht Telefoneren. De bereikbaarheid van je organisatie en de wachttijd die het kost totdat de telefoon wordt beantwoord dragen daaraan bij. Vriendelijkheid, positiviteit en behulpzaamheid van de telefoniste stellen de beller op hun gemak. Ook de manier waarop eventuele vragen worden beantwoord of klachten worden opgelost, zijn heel belangrijk voor een positieve klantbeleving. Uit onderzoek blijkt dat klanten die snel en adequaat met een klacht worden geholpen, vaak trouwe klanten worden. En zelfs je merk en/of bedrijf zullen promoten. Door de beste eerste indruk aan de telefoon, zorg je dus niet alleen voor tevreden klanten, maar zelfs voor klantenthousiasme!

Altijd bereikbaar voor je klanten, ook ’s avonds en in het weekend

Een tevreden klant is dus belangrijk. Maar hoe zorg je er nou voor dat je altijd bereikbaar bent? Hoe kun je je klant professioneel, vriendelijk en behulpzaam te woord staan? Wanneer je zelf niet altijd in de gelegenheid bent om je telefoon te beantwoorden, kun je ervoor kiezen om je klantencontacten uit te besteden aan een professioneel klant contactcenter, zoals BizziPhone.

Een vast team van telefonistes beantwoordt alle inkomende telefoontjes van jouw klanten voor je op de momenten dat jij dat wilt. Zodra je je telefoon naar ons doorschakelt, handelen we al je klantcontacten professioneel, vriendelijk en behulpzaam af. Je klanten krijgen altijd een van onze getrainde telefonistes aan de lijn die kennis heeft van jouw product, dienst en je organisatie. We verbinden telefoontjes door of we nemen een boodschap aan. Jij ontvangt van ons een terugbelverzoek. Dat doen we niet alleen binnen kantoortijden, maar ook in de avonduren en in het weekend. Dit kunnen we op verschillende manieren voor je doen: we kunnen de telefoonservice volledig van je overnemen, maar ook gedeeltelijk. Denk bijvoorbeeld aan vakantietijd, in perioden van lagere bezetting of op piekmomenten.

Wat zijn de voordelen van de telefoonservice van BizziPhone?

 • Je bent altijd bereikbaar voor je klanten of nieuwe leads.
 • Je hebt je eigen BizziPhone-telefonistes die jouw bedrijf goed kennen.
 • Je klanten krijgen geen voicemail wanneer je niet bereikbaar bent, maar worden op ieder moment persoonlijk en vriendelijk te woord gestaan.
 • Je krijgt van onze telefonistes direct een bericht in je mailbox wie je waarvoor moet terugbellen.
 • Via ons dashboard heb je altijd inzicht in alle gevoerde gesprekken.
 • We werken met dagelijks opzegbare abonnementen, je zit dus nergens aan vast.
 • Je kunt ‘s avonds en in het weekend zorgeloos offline zijn.
 • Je kan ons gratis 30 dagen uitproberen!

Wil je onze telefoonservice gratis uitproberen?

Wil je meer weten over onze telefoonservice en onze verschillende mogelijkheden, kijk dan op onze website. Daar kun je ook direct een gratis proefperiode van 30 dagen starten. Zo kun je vrijblijvend ervaren wat de voordelen van de telefoondiensten van BizziPhone voor jou kunnen zijn!

We helpen jou en jouw klanten graag verder! BizziPhone biedt niet alleen een professionele telefoonservice. We kunnen ook je livechat voor je beheren, je volledige klantenservice voor je verzorgen en outbound bellen. Als je vragen over onze dienstverlening hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. We vertellen je er graag meer over.

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top