X

Alles wat je moet weten over het inschakelen van een telefoonservice

  • 4 minuten
  • Amber Prinsen

Als ondernemer moet je tegenwoordig op meerdere communicatiekanalen aanwezig zijn: WhatsApp, e-mail, chat. Maar de good old telefoon heeft in veel situaties nog steeds de voorkeur voor veel mensen. Zeker als het om ingewikkeldere zaken gaat. Toch hebben steeds meer bedrijven geen telefoonnummer meer, terwijl dit soms wel verplicht is. Los van de verplichting, vinden klanten het onacceptabel als blijkt dat ze een bedrijf telefonisch niet kunnen bereiken. 

Veel bedrijven kiezen ervoor hun telefoonlijn te schrappen omdat het geld en capaciteit kost, en beide zijn op dit moment moeilijk. Maar toch kan je dit heel simpel oplossen door alleen te betalen voor de telefoniste als je daadwerkelijk een telefoontje krijgt. Hoe? Door een telefoonservice in te schakelen! Hoe dat werkt, vertellen we je in deze blog.

Wat doet een telefoonservice?

Een telefoonservice schakel je in op het moment dat je deze nodig hebt. Bijvoorbeeld tijdens piekperiodes, als je met elkaar in vergadering gaat, je onderweg bent of als vervanging tijdens vakantie of zwangerschapsverlof. 

Bij BizziPhone kun je kiezen uit: standaard doorschakelen naar onze telefoniste, handmatig doorschakelen en automatisch doorschakelen als er na drie keer niet wordt opgenomen. Je kiest zelf wat het beste past op dat moment en daarmee houd je ook de kosten in de hand. 

Je eigen professionele telefoniste op afstand

Als je doorschakelt, neemt de telefoniste jouw telefoontjes aan en maakt notities of handelt deze af. Net wat je hebt afgesproken. Bij BizziPhone heb je zelfs je eigen vaste telefoniste. Haar geef je vooraf een briefing over je bedrijf. Dat helpt haar om jouw klanten zo goed mogelijk te bedienen. Omdat je bellers altijd dezelfde stem horen, gaan zij ervan uit dat ze bij jullie in vaste dienst is. 

Voordelen van een telefoonservice

Oké, je hebt nu een idee wat een telefoonservice doet en hoe het werkt. Maar we willen ook graag vertellen wat het doet voor je bedrijf. Het heeft namelijk nogal wat voordelen, zoals:

  1. Makkelijk te regelen

Doorschakelen is zo gebeurd. Zelfs de eerste keer kunnen we je al binnen een paar minuten aansluiten, nadat jij een aantal vragen over je bedrijf hebt beantwoord. Vervolgens kies je welk pakket bij jou past. Je kan ons zelfs een maand gratis uitproberen! O, en als je voor een abonnement kiest, kun je elk moment weer opzeggen. Je zit dus nergens aan vast.

  1. Je bereikbaarheid wordt vergroot

Als je een telefoonservice inschakelt, mis je nooit meer een telefoontje. Dat zullen je bellers waarderen, want niets is zo irritant als voor niets bellen. Nou ja, de hele tijd in gesprek is ook behoorlijk irritant. Wat ook de reden is dat er niet wordt opgenomen, een derde van de bellers belt nooit meer terug, blijkt uit onderzoek. Die ben je dus voor altijd kwijt. 

Bereikbaarheid is best wel een belangrijk element van je klantenservice en dus moet je in ieder geval tijdens kantooruren bereikbaar zijn. Wil je je service uitbreiden, dan kan je bij ons ook kiezen om tijdens de avonden en de weekenden bereikbaar te zijn. 

  1. Betere klantenservice met een professionele telefoniste

Afhankelijk van de telefoonservice die je kiest, beschik je over professionele telefonistes. Let daar goed op als je een keuze maakt, want hierin verschillen de telefoondiensten.

BizziPhone telefonistes zijn getraind in klantgerichtheid. Niet alleen voordat ze starten. Ook als ze al jaren voor ons werken, blijven we ze coachen en trainen. Je beschikt dus over je eigen professionele telefoniste. Zeer waarschijnlijk is zij nog wel beter in telefoon beantwoorden dan jij of je collega die tussendoor even een telefoontje oppakt, terwijl je eigenlijk met iets anders bezig bent. Zij heeft de volle aandacht voor je bellers en weet hoe ze een goed gesprek moet voeren.

  1. Goedkoper dan een eigen telefoniste in dienst

Het inhuren van een telefoonservice is altijd goedkoper dan het in dienst nemen van een telefoniste. Voor een vaste kracht betaal je immers ook pensioen- en andere sociale lasten. Bovendien moet je altijd iemand inhuren als je vaste kracht afwezig is.

Als je onze telefoonservice inschakelt, betaal je een vast bedrag per maand en een klein bedrag per inkomend gesprek. Ook dit verschilt per aanbieder, dus vergelijk de kosten goed. Sommige aanbieders rekenen namelijk per minuut. 

Wij hebben gekozen voor dit prijsmodel met verschillende pakketten omdat een telefoonservice dan voor ieder budget mogelijk is. Je kiest wat past bij jouw bedrijf. Als het drukker is, dan schakel je door. Is het weer wat rustiger, dan pak je zelf de telefoon op. Zo lopen je kosten gelijk met je inkomsten. 

  1. Focus op waar je je geld mee verdient

Telefoontjes beantwoorden kost veel tijd, en dat gaat ten koste van het werk waar je je geld mee verdient. Want hoewel je klanten je bron van inkomsten zijn, zijn niet alle telefoontjes direct belangrijk of hoeven door jou afgehandeld te worden. Zolang je klanten maar worden geholpen door iemand die daar goed in is, kun jij doen waar je goed in bent. Met je volle aandacht. 

Probeer onze telefoonservice zelf. Gratis!

Goed, dit waren de voordelen. Zijn er ook nadelen? Nee, eigenlijk niet. De kosten die je maakt, lopen namelijk gelijk op met je inkomsten, zoals we al lieten zien. Belangrijk is dat je het pakket kiest dat het beste bij jou past. Hou daarom bij hoeveel telefoontjes je ongeveer per maand binnenkrijgt en kies het pakket dat bij jou past. Wil je je klantenservice naar the next level brengen? Dan kun je aanvullen met bijvoorbeeld persoonlijk opnemen met de naam van de klant, agendabeheer of klanten laten terugbellen om een afspraak in te plannen. Door dit uit te besteden, kun jij je optimaal focussen op je werk.

Wil je het eens proberen, een telefoonservice? Dat kan een maand lang gratis! Vul je gegevens in, dan gaan we voor je aan de slag!

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top