X

Zen voor zzp’ers

 • 3 minuten
 • Amber Prinsen

Neem jij je ook iedere keer voor met één ding tegelijk bezig te zijn? En betrap je jezelf er dan toch weer op dat je even tussendoor een mailtje afmaakt, een telefoontje pleegt en een appje verstuurt? Terwijl je je eigenlijk wilde focussen om een overdonderend goed voorstel voor een prospect te schrijven? 

Concentratie levert beter werk

Het beste werk leveren we als we geconcentreerd werken aan een ding. Dat weten we allemaal diep van binnen. En toch laten we ons afleiden door andere zaken. Hoe komt dat? 

Je hebt vast wel gelezen over de endorfine die loskomt als je een berichtje krijgt of een like. Maar als zzp’er is er nog een factor waardoor we ons laten afleiden: de passie voor je vak. Die wil je overdragen op je klanten. Daarom wil je altijd klaarstaan. Je wilt mails snel beantwoorden, een klant niet voor niets laten bellen en ja, ook buiten werktijd ben je bereikbaar. Met je eigen zaak ga je altijd net een stapje verder. 

Dat is goed, maar dat betekent niet dat je daarmee altijd je klanten helpt. Het is juist beter om je af en toe af te sluiten en te concentreren op één taak. Onderzoek wijst uit dat multitasken ten koste gaat van je productiviteit. Bovendien tast het ook de kwaliteit van je werk aan. Daarnaast verspil je kostbare tijd, want ook al denk je dat je een appje binnen een paar seconden beantwoordt, het kost je brein weer een paar minuten om terug te komen in de concentratiemodus. Uiteindelijk verlies je dus tijd.

In onze blog Hoe goed kun jij multitasken? hebben we een leuke test opgenomen waarmee je eenvoudig de effecten van multitasking bij jezelf kunt meten. 

Zen en creativiteit

Kortom, multitasken is niet altijd beter voor de productie en zeker niet voor de creativiteit. Om creatief te zijn, heeft je brein ook rust en ruimte nodig. Soms ben je het meest productief als je niets doet. De beste ideeën krijg je altijd onder de douche.

Misschien denk je bij creativiteit direct aan kunstenaars en artiesten, maar eigenlijk heb je voor elk werk creativiteit nodig. Anders kun je niet onderscheidend zijn als ondernemer. Pak de zaken net iets anders aan dan je concurrentie en je hebt geheid een eigen doelgroep. 

Creëer zen momenten

Redenen genoeg om meer zen in je werk te creëren. In onze blog De invloed van onderbrekingen tijdens werk geven we je een aantal tips hoe je dit kunt bereiken. Het belangrijkste is alle afleidingen uitschakelen, zodat je mindful bezig kunt zijn met dat waar je op dat moment aan werkt. 

Dat is makkelijk gezegd, maar als ondernemer vind je het waarschijnlijk alles behalve ‘zen’ om belangrijke telefoontjes te missen. Ook daar bestaat een goede oplossing voor! Met een telefoonservice kun je telefoontjes doorschakelen wanneer het jou (niet) uitkomt. Je klanten worden netjes geholpen. En jij mist nooit meer een gesprek, terwijl je je toch kunt concentreren. Hoe zen is dat!

Even geen telefoon. Voor jou dan, wel voor je klant!

Met de telefoonservice van BizziPhone heb je je eigen vaste telefoniste op afstand. Je brieft haar vooraf. Zo weet je zeker dat ze je klanten goed kan helpen. Wel zo prettig, ook voor hen. En je kunt haar instrueren wat jouw bedrijfsstijl is. Zo is het altijd consistent, wie er ook de telefoon opneemt: zij of jij.

Na elk telefoontje stuurt ze een bericht. Als je even een ‘concentratiepauze’ hebt, kun je kijken of er iets dringends is en zo nodig direct terugbellen. De berichten zet ze ook in je dashboard zodat je altijd volledig overzicht hebt op alle inkomende gesprekken. 

Wanneer het jou uitkomt

Je hebt verschillende opties om onze telefoonservice in te schakelen:

 • Altijd
  Bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Daarna kun je weer terugschakelen en zelf opnemen.
 • Met vertraging
  Na drie keer overgaan schakelt de telefoon automatisch door naar onze telefoniste.
 • Handmatig
  Wanneer je je wilt concentreren, tijdens deadlines, meetings, ziekte etc.
 • Automatisch
  Wanneer je mobiel geen bereik heeft of wanneer je mobiel uitstaat.

Onze telefonistes zijn door de week bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur ’s avonds en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur. Met een avond- en weekend abonnement worden je klanten ook buiten werktijd netjes te woord gestaan. Ondertussen kun jij je broodnodige rust pakken. Want wie succesvol wil pieken, moet op tijd zijn rust pakken!

Gratis uitproberen?

Ben je wel nieuwsgierig of dit jou de nodige zen brengt in je werk? Dan hebben we een mooi aanbod voor je! Je mag onze telefoondienst nu 30 dagen gratis proberen. Zonder verder verplichtingen.

Bekijk onze mogelijkheden

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top