X

Inbound callcenter: telefoonbeantwoording met een persoonlijke touch

 • 3 minuten
 • Amber Prinsen

Ben je op zoek naar een inbound callcenter om jullie telefoontjes op te vangen? Bijvoorbeeld voor de overflow in drukke periodes, als achtervang voor de telefoniste of op momenten dat er niemand beschikbaar is om de telefoon op te nemen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je telefoon door te schakelen naar een inbound callcenter. In deze blog vertellen we je graag meer over de opties, tariefplannen en extra mogelijkheden.  

Inbound callcenter of telefoon antwoordservice: wat is het verschil?

Als je denkt aan een callcenter, dan denk je waarschijnlijk aan grote zalen met telefonistes. BizziPhone is kleinschaliger. Dat maakt onze dienst persoonlijker. Daarom noemen we deze bij voorkeur een telefoonservice. Het principe is hetzelfde als een inbound callcenter: wij nemen de telefoon aan wanneer het jullie niet schikt. 

Het verschil met andere inbound callcenters is dat wij werken met een vaste telefoniste. Vooraf kun je haar briefen over wat jullie bedrijf doet en hoe jullie omgaan met klanten. Dat zorgt ervoor dat ze weet waarover het gaat als klanten bellen en dat jullie stijl consistent is. Klanten zullen zo denken dat ze gewoon bij jullie in vaste dienst is. 

Mogelijkheden voor doorschakelen

Je kunt onze telefoonservice inzetten wanneer het jou uitkomt. Er bestaan verschillende opties voor doorschakelen:

 • Handmatig
  Bijvoorbeeld wanneer iedereen in vergadering is of de telefoniste even van haar plek is.
 • Altijd
  Als jullie voor altijd een vaste telefoniste op afstand willen of tijdens vakantieperiodes, wanneer jullie interne telefoniste afwezig is. Als ze weer terug is, schakel je gewoon weer terug.
 • Automatisch, na drie keer overgaan
  Deze instelling is praktisch in drukke periodes wanneer jullie interne telefoniste veel telefoon krijgt en er sprake is van overflow. Maar ook in minder drukke tijden weet je met deze optie zeker dat je nooit een klant laat wachten.

Overzicht van alle inbound calls

Als je je telefoon doorschakelt naar ons inbound callcenter, dan stuurt onze telefoniste je een bericht via SMS of per e-mail na elk gesprek. De telefoonnotities zet ze ook in jullie persoonlijke dashboard. Wanneer jullie werken met een eigen CRM, ERP of agendasoftware, dan noteert ze het direct daarin. Zo heb je één centraal overzicht met alle inkomende gesprekken, wie er ook de telefoon opneemt. 

Tariefplannen

Inbound callcenters en telefoondiensten werken met verschillende tariefplannen. Je betaalt in de meeste gevallen een maandbedrag en een bedrag per gesprek of per minuut. In onze blog ‘Telefoonservices vergelijken: prijs per gesprek of per minuut, leggen we gedetailleerd uit wat de verschillen zijn en hoe je berekent welk tariefplan het beste bij jullie past. 

Wij hanteren een maandbedrag, afhankelijk van het aantal telefoontjes, en per gesprek een vast bedrag. Dat maakt het makkelijker om vooraf een goede inschatting van de kosten te maken, dan wanneer je per minuut rekent. Je weet immers vaak wel hoeveel telefoontjes er ongeveer binnen komen per maand, maar niet hoe lang ze duren. 

Ruime openingstijden

Je klanten verwachten steeds vaker dat je ook buiten werktijd bereikbaar bent. Met ons avond- en weekendabonnement ben je op doordeweekse avonden tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Dat is extra service naar je klant! Terwijl jij en je collega’s met een gerust gevoel genieten van jullie vrije tijd, worden jullie klanten netjes geholpen door onze professionele telefonistes.

Extra mogelijkheden

Om het je nog makkelijker te maken, bieden we aanvullende diensten. Zo kun je je telefoniste vragen om iemand terug te bellen. Bijvoorbeeld om een afspraak in te plannen of gegevens op te vragen. Ook kun je afspreken dat de telefoniste eerst opneemt en vervolgens doorverbindt naar de juiste persoon binnen jullie bedrijf.

Andere extra opties zijn: 

Met deze aanvullende diensten geef je je klantenservice een extra professionele uitstraling. Bovendien komt het consistent over op klanten, omdat je een vaste telefoniste gebruikt. 

Inbound callcenter: 30 dagen gratis proberen

Ben je benieuwd of een inbound callcenter jullie klantenservice verbetert? Laat je dan door ons overtuigen door onze telefoondienst gratis en vrijblijvend 30 dagen te proberen.Ook na die tijd zijn onze diensten op elk moment opzegbaar, dus je zit nergens lang aan vast.

post about img

Vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel of interesse in een of meerdere van onze dienst?

Neem contact op met Nikki van BizziPhone. Zij staat je graag te woord om te bespreken hoe ook jij de beste service aan je klanten kan geven.

Hoe kunnen we het succes van jouw organisatie vergroten?

Gun klanten de beste support en service via elk kanaal!

Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
Nooit meer (potentiële) klanten mislopen?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top